10 Voordelen van de Gezondheid van de watermeloen

De watermeloen is een van de sappigste vruchten op aarde. Het bevat een zeer grote hoeveelheid water die over een verkoelend effect brengt vooral tijdens het zomerseizoen. Een watermeloen is zeer rijk aan kalium, carotenoïde, natrium antioxidanten, lycopeen, vitamine A, B1, B6 en C, magnesium, citrulline, aminozuren, arginine en andere fytonutriënten.

Het spreekt dan ook vanzelf dat het voordelen voor de gezondheid zijn vele. Hieronder zijn enkele van de grote spelers te noemen ...

1. Het controleert de bloeddruk
De grote hoeveelheden kalium en magnesium in het fruit te waarborgen dat het de bloeddruk. Dit wordt ook mogelijk gemaakt door de onderhavige carotenoïden die werken door het voorkomen van de verharding van de aders en slagaders muren.

2. Versterkt het immuunsysteem
Naast magnesium en kalium, watermeloenen zijn ook een grote bron van thiamine, die het lichaam van vele ziekten beschermt.

3. Neutraliseert vrije radicalen
Ze bevatten anti-oxidanten die reizen door het lichaam neutraliseren van vrije radicalen waardoor wordt voorkomen tegen darmkanker, prostaatkanker, astma, reumatoïde artritis, hartziekten en beroerte.

4. Vermindert het risico op nieraandoeningen
Kalium dat aanwezig watermeloenen is cruciaal in de toxische depositie vanuit de nieren. Het vermindert ook de concentratie van urinezuur in het bloed waardoor de vorming van calculi in de nieren.

5. Koeleffect
Het heeft een speciale verkoelende effect en is uitzonderlijk hoog citrulline, een aminozuur dat door het lichaam in een ander aminozuur, bekend als arginine, dat wordt gebruikt in ureum cyclus ammoniak uit het lichaam te verwijderen.

6. Voorkomt maculadegeneratie
Bètacaroteen en de vitamine C in de vrucht zowel de ogen te beschermen tegen maculaire degeneratie dus een scherpe visie te bevorderen en ervoor te zorgen dat onze ogen gezond blijven

7. Verbetert hartfunctie
watermeloen is ook beroemd om zijn hoge lycopeen overvloed. Het is die de vrucht zijn kenmerkende rode kleur. Deze carotenoïden, beta-caroteen en anti-oxidanten eigenschappen van het fruit werken samen op het verzekeren dat onze harten jong en vrij van leeftijdsgebonden hartproblemen blijven

8. Goed voor diabetes

Ze zijn goede levering van lage energie en lage suiker diëten die de ontsteking bij diabetische mensen te verlichten. Ze bevorderen ook de goede werking van de insuline die verder vermindert de bloedsuikerspiegel. Arginine verbetert ook de invloed van insuline op suiker

9. Goed voor de productie van energie
Een watermeloen is rijk aan vitamine B1 en B6, die essentieel zijn voor de productie van energie zijn.

10. Voorkomt impotentie
De aanwezigheid van arginine in watermeloenen is ook gunstig in het genezen erectiele disfuncties.

0 comments:

Post a Comment